CES 2015: ismét itt a jövő

Ismét véget ért a mindig Las Vegasban megrendezett Consumer Electronics Show (CES), ami a világ legérdekesebb és leginnovatívabb technológiai fejlődéseit gyűjti össze minden évben.

Bár az esemény már negyvenedik évében jár, minden alkalommal elképesztő újításokkal találkozhatunk, mely alól az idei sem volt kivétel.
Vezető nélkül autók, elképesztően gyors akkumulátortöltés és kézmozdulatokkal irányítható lakások – hogy csak a legfelkapottabb találmányokból említsünk néhányat a CNN listájából.

1, A Mercedes-Benz vezető nélküli autója

aaa111

Egyelőre még nem elérhető az autó, azért azt mindenképpen láthatjuk, hogy az egyik vezető autógyártó cég a világon hogyan gondolkodik a jövő közlekedéséről.

2, Ring

A Logbar nevű startup cég több mint egy millió dollárt szedett össze a kickstarteren, hogy elkészítse az eszközt, ami tényleg garantálja azt, hogy többé nem kell felállnunk székünkből: a Ringet. Ezzel a gyűrűformájú eszközzel szinte bármit kontrollálhatunk magunk körül, legyen az a telefonunk, a tabletünk vagy akár a függönyünk. Azt nem tudni, hogy most milyen fázisban van a dolog, az biztos, hogy néhány hónappal ezelőtt még közel használhatatlan volt, annak ellenére, hogy úgy harangozták be, mint a legnagyobb technológiai újítást az iPhone óta.

3, A percek alatt töltő…töltő

A StoreDot-nak keresztelt izraeli startup valami olyat hozott létre, amire iszonyatosan nagy szükség van a telefon (és valamivel mérsékeltebben a tablet) iparágban. állításuk szerint akár százszor gyorsabban képesek feltölteni egy telefont technológiájukkal, mint a mostani eszközök. Bár egyelőre nincs bizonyítva a dolog és természetesen nem juthatunk még hozzá a boltokban, a BBC szerint már a Samsung is támogatja a projektet.

4, Okosöv

aaa222

Igen, már az övünk is okos lehet. Végre pontosan akkorára húzza magát övünk, amekkorára szükségünk van… Talán az a pozitívum ebben a termékben, hogy egy lépéssel közelebb kerültünk Marty McFly magától méreteződő kabátjához. Ez meg a tény, hogy a jövőben nem kell fészkelődve kiengedni övünket egy nagy vacsora után.

5, Okos…gördeszka?

Ez a találmány nagyjából egy kisméretű Segway-nek felel meg, de itt is fontos megemlíteni, hogy az irány jó, már sok nem hiányzik a légdeszkához. Ja, és egyébként 1,800 dollárba (majdnem félmillió forint) kerül egy ilyen.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez