Arany-és gyémántberakásos kontaktlencse Indiából

Ha valakinek sok pénze van, folyton új és új módját keresi annak, hogy kényeztesse magát. Legalábbis így gondolkodott egy indiai orvos, aki arany-és gyémántberakásos kontaktlencsét készített karitatív célokra.

Dr. Chandrashekhar Chawan Indiában megalkotta a világ legdrágább és legegzotikusabb kontaktlencséjét, amiről valaha hallottunk. Ez szó szerint úgy értendő, hogy a lencsében Swarovski kristályok vannak. Az orvos kontaktlencséje alapvetően arany felhasználásával készült, amit 18 darab gyémánttal ékesített. Egy pár potom 15 ezer dollárba kerül, és azt is kiválaszthatjuk, hogy sárga, vagy fehér színűt szeretnénk.

A gyémánt mintegy 6 mm-re helyezkedik el a szaruhártyától, nem irritálja, így megfelelő oxigénellátást kap. 3996 pár különleges lencse áll rendelkezésre.

Dr. Chawan egyébként azt mondja: „a vásárlást úgy lehet tekinteni, mintha az ember egy családi örökséget venne, egy hosszú távú befektetést. Ha valaki meg tudja fizetni, akkor nagyon szép ajándék lehet később az unokáknak.”

Nem meglepő, hogy a felajánlás vegyes reakciókkal párosult. Az indiai filmipar egyes képviselőinek tetszését ugyan hamar elnyerte, de vannak, akik elég hátborzongatónak találták a lencséket.

Dr. Shawan nem mellékesen karitatív célokkal hozta létre a különleges terméket, hiszen a lencsék eladásából származó teljes bevételt a Stevens-Johnson-szindrómában szenvedő betegek megsegítésére ajánlja fel.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez