326 millió dolláros rekord lottónyeremény New Yorkban

Egy nyugdíjas iskolaigazgató nyerte el a New Yok Lottery történelmének valaha volt legnagyobb lottónyereményét.

A nyolcvanéves Harold Diamond még tavaly november negyedikén, az időközi választások napján vásárolta meg a többszázmillió dollárt érő nyerő szelvényt egy autópálya pihenőhelyén, ahol csak felesége unszolására álltak meg, hogy kivárjanak egy vihart – jelentette a helyi sajtó. Miközben az eső elálltára vártak egy ebéd mellett, a nyugdíjas iskolaigazgató meglátott egy lottóreklámot, és úgy döntött, tíz dollárért vesz egy szelvényt.

“Beraktam a pénztárcámba, és elfeledkeztem róla” – mondta el Diamond, aki csak másnap tudta meg, hogy valaki megnyerte a főnyereményt. “Golfoztam és a klubházban a srácok arról beszéltek, a főnyereményt érő szelvényt a Valeróban adták el a 302-es út mellett és akkor arra gondoltam: várjunk csak, én is ott vettem a szelvényemet.

A férfi gyorsan haza is sietett, hogy ellenőrizze, hogy övé-e a 326 millió dolláros (87 milliárd forint) nyeremény. “Remegtem az izgalomtól, nem voltam magamnál” – foglalta össze a 80 éves férfi, hogy mit érzett, amikor meglátta, hogy ő nyerte meg a főnyereményt.

A New York Lottery hétfőn adta át Diamondnak nyereményét. Mivel úgy döntött, hogy egyszerre, készpénzben veszi fel a nyereményét, és nem évenként részletekben, 130 millió dollárt (34 milliárd forint) vihetett haza az adó levonása után. Arról, hogy mire fogja költeni nyereményét, csak annyit árult el, hogy a hatalmas összegből családján akar segíteni, valamint “a helyi közösségnek.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez