Amerikai elsők – Szökés a szigorúan őrzött fegyházból New York államban

“Have a nice day” – “Legyen szép napjuk”- üzente a börtönőröknek két rab, aki megszökött a Dannemora fegyház legszigorúbban őrzött részlegéből. Több mint háromszáz rendőr és kommandós keresi a szökevényeket New York államban.

“Senki se próbálja megállítani őket, mert mind a ketten nagyon veszélyesek”- üzente New York állam polgárainak Cuomo kormányzó. A két bűnöző valóban nem véletlenül került a szigorúan őrzött részbe: egyikük megölt egy seriff helyettest, a másik agyonverte a főnökét. Hogy jutottak ki? Lyukat fúrtak a falba a fűtőtest mögött. Olyan ügyesen álcázták a dolgot, hogy az őrök csak jóval a szökés után fedezték fel, hogy a két szomszédos cella lakója kereket oldott.

börtön

Együtt vannak-e még? Az USA területén kell-e keresni őket? A börtön nagyon közel van a kanadai határhoz. Nincs kizárva, hogy a két szökevény már ott van- nyilatkozta Cuomo kormányzó. A Dannemore fegyház az USA egyik legrégibb, ma is működő ilyen intézménye: a XIX. század közepén építették, és azóta szolgál különösen veszélyes rabok őrzésére. Szökés eddig sosem volt. Most azt vizsgálják: nem segített-e valaki a két bűnözőnek, hiszen valahonnan szerszámot kellett szerezniük és pontosan ismerniük kellett a fegyház fűtési rendszerének térképét. Egyelőre csak kérdések vannak, és egész New York állam rendőri készültségben van, hiszen két gyilkos szökött meg az USA egyik legbiztosabbnak hitt fegyházából New York államban.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez