Meg akarták mérgezni az amerikai képviselőház elnökét

Tegnap este került nyilvánosságra a hír, mely szerint egy ohiói férfi arra készült, hogy végezzen a képviselőház legnagyobb hatalmú republikánusával, John Boehnerrel. A Michael Robert Hoyt nevű gyanúsított az Ohióban található Wetherington Golf & Country Club-ban volt pultos, ahol a házelnök valóban többször is megfordult. Munkahelyéről októberben bocsátották el.

A törvényszéki dokumentumok tanúsága szerint Hoyt telefonált a rendőrségre, miután kirúgták, és Boehnert okolta állása elvesztése miatt. A hívásra a rendőrség azonnal kiment a férfi házához, ahol a gyanúsított állítólag azt hangoztatta: ő Jézus Krisztus, John Boehner pedig maga az ördög, és meg fogja ölni bűneiért, illetve azért, mert lekezelően bánt vele. Ezen kívül a zavarodott férfi az eboláért is az ohiói képviselőt tette felelőssé, és azt kívánta: bár lett volna rá elég ideje, hogy megmérgezze az italát. Hoytnál egy pisztolyt, automata fegyverhez tartozó tárat és lőszert is találtak. A férfit két évvel ezelőtt már kezelték elmezavarral, mostani letartóztatása után pszichiátriai kivizsgálásra utalták be.

A rendőrség szerint Hoytnak akár lehetett is rá alkalma, hogy mérget tegyen a képviselőház elnökének italába, amíg a bárban dolgozott. Az ügyben vádemelést kezdeményeznek ellene, mert továbbra is közvetlen veszélyt jelent Boehnerre, és ismerheti a napi rutinját. A házelnök stábja által kiadott közlemény szerint a republikánus vezető tudott az ügyről, és ezúton is őszinte köszönetét fejezte ki az FBI-nak és a rendőri erőknek.

Michael Hoyt az utóbbi egy évben már a harmadik ember, akit azért tartóztattak le, mert halálosan megfenyegette John Boehner házelnököt.

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez