Az óceán fölött szült egy jordán nő

A jordán királyi légitársaság New Yorkba tartó gépén, az Atlanti óceán fölött hozta a világra kisbabáját egy 33 éves jordán nő. A szülésnél egy nővér és egy orvos segített neki: mindketten véletlenül éppen a Royal Jordanian J261-es járatával utaztak, amikor az asszony vajúdni kezdett.

 

A hírt az amerikai légügyi hatóságok jelentették be. A szülésnél komplikáció nem volt, a kislány 2 kiló 70 dekával jött a világra, 3 órával a leszállás előtt. A 11 és fél órás út végén a kismamát és a babát egy New York-i kórházba vitték, mindketten jól vannak – jelentette az AFP hírügynökség. Az anya, Vera Jaber egyébként kísérő nélkül utazott. Arról nincs hír, hogy hány hetes terhes volt, amikor felszállt a gépre.

Az eset egyébként nem egyedi: decemberben a Southwest Airlines San Franciscóból Phoenix-be tartó járatának kényszerleszállást kellett végrehajtania Los Angelesben, mert a felszállás után néhány perccel elindult a szülés az egyik utasnál. Ott is volt a fedélzeten egy orvos és egy sürgősségi nővér, ők vezényelték le a szülést egy meglehetősen megszeppent légiutaskísérő segítségével – írja a Daily Mail,

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez