Nyolc bizarr hely, ahol babák születtek

Büszkén jelentette a hétvégén a Turkish Airlines, hogy baba született az egyik gépe fedélzetén. De talán nem is ez volt a legrendhagyóbb hely, ahol csecsemő látta meg a napvilágot.

Van mit mesélniük a szülésről a most következő történetek főszereplőinek a családi összejöveteleken.

Repülőgépen

Alighogy felszállt a gép Conakry-ban, Guinea fővárosában, a személyzet észrevette, hogy egy 28. hétben lévő terhes nőnél megkezdődtek a szülési fájdalmak. Mit volt mit tenni, az utasokkal közösen segítettek levezetni a szülést. 12.800 méteren világra is jött az újszülött kislány, Kadiju. A Turkish Airlines egy tweettel köszöntötte:

screenshot_4

Azt írták alá, hogy Isten hozott a fedélzeten, hercegnő! A taps a legénységünknek jár.

Kiállításon

2011-ben egy amerikai művész, Marni Kotak került a címlapokra, amikor egy New York-i kiállításon adott életet a kisfiának, Ajax Bellnek. Nem véletlenül szült Brooklyn Microscope galériájában – egy performance keretében hozta világra a babát. Hetekig toborozta a közönséget az attrakcióhoz, szülésznőt is hívott. Végül egy egész napig vajúdott, közben gyógyszert nem vett be, szezámos csirkét rágcsálva várta, hogy 20 érdeklődő előtt végre megszülessen a gyermek. Utána azt mondta, hogy a szülés a művészet legmagasabb formája és hogy életében nem fájt soha, semmi annyira, mint a baba világra hozatala.

marni-title-web

Egy fa tetején

2000-ben nagy árvíz volt Mozambikban. A várandós Sofia Pedro egy fára menekült az áradás elől. Három napja volt már a hatméteres fa csúcsán, amikor megkezdődött a szülés. Egyedül, az ágakba kapaszkodva hozta világra a kisbabáját. Az újszülöttet és a kismamát egy dél-afrikai helikopter mentette meg.

baby-tree

Autóroncsban

Az Egyesült Államokban, Palm Beachen egyedül indult a kórházba 2006-ban egy terhes nő, amikor úgy érezte, elérkezett az idő. Kenyetta Biggs azért nem kért meg senkit arra, hogy vigye be, mert eltitkolta, hogy gyermeket vár. Félt a szüleitől. Útközben kocsijával balesetet szenvedett, az összetört autóba szorulva szülte meg a gyermekét. Végül úgy vették észre őket, hogy az egyik csatorna menti magas fűben mozgást látott egy rendőr. Kenyetta volt az, egy órával a szülés után törött csipővel próbált kikászálódni az autóból. Az újszülött kislányt Miracle-nek, Csodának nevezték el. A nagyszülők egyébként imádják.

kocsi

A postán

Egészen új értelmet nyert a különleges kézbesítés kifejezés Anglia egyik postáján. Cambridgeshire-ben a postahivatalban jött világra egy kisfiú, akit a csomagmérlegen mértek aztán le. A nem mindennapi küldeményért 8,22 fontot kellett volna fizetni, ha útnak indították volna.

posta

A bíróságon

Szintén Angliában, Birmingham-ben tett tanúvallomást a bíróság előtt egy előrehaladott állapotban lévő terhes nő. A tárgyalóteremben indult meg a szülés, ott jött a világra a kislánya.

victoria_law_courts_birmingham

Egy bolt ajtajánál

Ugyancsak Angliában, a Primark egyik üzletének bejáratánál adott életet egy másik asszony. A járókelők szó szerint pénzben fürösztötték a mamát és a babát, mielőtt a mentők elvitték őket a kórházba. Több száz font értékű pénzeső hullott rájuk.

primark

Disneylandben

Ez az eset még 1979-ben történt, méghozzá július 4-én. Teresa Selcado volt az első baba, aki a kaliforniai Disneylandben jött a világra, méghozzá egy padon, a Plaza Inn előtt. De a közkeletű hiedelemmel ellentétben azok, akik Disneylandben születtek, nem kapnak egész életükre szóló ingyen belépőt a varázsbirodalomba.

disney

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez