Clinton harcba hívja Kanadát

A Winnipegi Kereskedelmi Kamara ebédén Hillary Clinton felszólította Kanadát, hogy továbbra is vegyen részt a szélsőségesek, az ideológiai gyűlölködők elleni harcban, és együtt akadályozzák meg, hogy a szélsőséges propaganda táplálja a terrorizmust.

A volt külügyminiszter elmondta: az utóbbi idők terrortámadásai arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy az egymás mellett élő ideológiák erőszakos képviselői megmérgezhetik mindennapi életünket. Itt utalt a párizsi terrormerényletekre, illetve az ottawai parlament elleni tavalyi támadásra.

“Ez egy nemzedéki kihívás, amivel több és szélesebb fronton kell megvívnunk. Úgy tűnhet, hogy Winnipeg nagyon messze van, de ez a harc mindenhova elér, és mindannyiunk érdeke, hogy a mi oldalunk nyerjen. A szélsőséges muszlimok ugyanolyan problémát jelentenek a békés és toleráns muszlimoknak, mint nekünk. Az ő szörnyű tetteik nekik is fájnak. Nem lehet szemet hunyni afelett a tény felett, hogy a mai világunkban van egy szélsőséges és torz törzse a muszlimoknak, amely rettenetes károkat okoz. És ezek a károk a saját közösségüket ugyanolyan mértékben sújtják, mint azokat, akiket megtámadnak.”

Clinton kifejtette, hogy a terrorizmus elleni harcban a legjobb fegyver a demokrácia. „A szélsőségesek, a tekintélyelvűség és a putyinizmus közül egyik sem a demokráciát szolgálja, egyik sem képes arra, hogy a demokrácia útján tegyen meg mindent az emberekért. Ha össze tudunk fogni, ha az értékeinket exportálni tudjuk, akkor a jövő a miénk lehet.”

Clinton a beszédében kitért arra is, hogy a nemzetközi pénzügyi csoportoknak ott kell állniuk Ukrajna mögött, hogy az ország sikeresen tudjon megküzdeni az orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal.

Fotó:Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez