Maldív-szigeteki a világ legjobb szállodája

Internetes szavazással összeállította a világ 25 legjobb szállodájának listáját a Tripadvisor. Három hotel is bekerült a Maldív-szigetekről. Európában az első a budapesti Gresham.

A világ legjobb szállodája a szavazók szerint Maléban van a Maldív-szigeteken. Gili Lankafushi a neve, és főként szerelmes pároknak ajánlják. A villa lakosztályok mind víz közelben vannak, de olyan bár is a vendégek rendelkezésére áll, amely félig a vízben van, és ahol frissen lehet fogyasztani a tenger gyümölcseit. Mindezt 500 féle kiváló borból álló választék teszi még kellemesebbé. A jóga és más masszázs technikák természetes részét képezik a szálloda szolgáltatásainak. A környezettel szimbiózisban élő szálloda figyelembe vette az ökológiai szempontokat is, így az erre érzékeny turisták ebből a szempontból is otthon érezhetik magukat.
Mindezt mennyiért? A villa lakosztályok, melyekből 29 van, kissé borsos áron érhetők el: 1500 euróba kerülnek naponta. De az egyszerűbb kétágyas szobák már 320 euróért is megkaphatóak egy éjszakára a világ legjobb szállodájában. A Maldív-szigetek összesen három hotellel szerepel a legjobb 25 között, Peru, az Egyesült Arab Emirátusok és Mauritius két-két szállodával. Egy Costa Ricai hotel a második a Tripadvisor listáján, egy kambodzsai a harmadik. Az első számú európai szálloda pedig nem más mint a negyedik helyezett: a Four Seasons hotel lánc budapesti palotája a Duna parton: a Gresham Palace.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez