Sarah Palin tényleg komolyan gondolja

A korábbi alaszkai kormányzó, Sarah Palin tovább lebegteti válaszát arra a kérdésre, hogy szándékában áll-e indulni az elnökségért a 2016-os választási kampányban. Ugyanakkor a politika nyelvezetét jól ismerők rámutattak: ez a „válasz” azt jelenti, hogy természetesen nagyon komolyan foglalkoztatja a gondolat, hogy elindul a versenyben.

Sarah Palin, aki 2008-ban a republikánus John McCain alelnökjelöltje volt, sosem tartozott a szürkeségbe belesüllyedő politikusok közé. Ellenfelei között általános a vélemény, hogy szűklátókörűségét és műveletlenségét határozott agresszivitással próbálja kompenzálni. Ha összekeveri a „cseh” és „csecsen” szavakat, akkor pusztán tudatlan, és nem akarja feltétlenül lerohanni Csehországot. Hiányos ismeretekkel rendelkezik arról, hogy Észak- és Dél-Korea két különálló ország, előfordul, hogy keveri az iraki háborút az afganisztánival, és bátran kijelenti, hogy egy szót sem ért a jegybank működésének elveiből.

Politikai vitáiban igyekszik megmaradni a frázisok és a panelek területén, ezáltal elkerülvén a konkrétumokat és a tényeket, amik soha nem voltak az erősségei. Ellenben van öt gyermeke, a fia harcolt Irakban, rendszeresen jár hoki-meccsekre, és szívesen vadászik. A konzervatív jobboldal szereti, és hajlandó anyagilag is támogatni a kampányát. Legalábbis az ő elképzelése szerint. És a jelen fő kérdése számára, hogy kipuhatolja: 2008 után most is van-e a jobboldalon olyan támogatói kör, amely képes finanszírozni egy elnöki kampányt.

Sarah Palinhoz közel állók arra engedtek következtetni, hogy bár most is minden jel arra utal, hogy Palin szeretne bekapcsolódni a versengésbe, ezt hamarosan egy nyilvános és határozott bejelentés keretében fogja megerősíteni. Nem fogunk Palin nélkül maradni jövőre sem.

(Fotó:Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez