Nem lesz Williams-Williams testvérpárharc az Ausztrál Openen

A végjátékhoz érkezett az ausztrál nyílt teniszbajnokság Melbourne-ben. A negyeddöntők előtt elképzelhető volt, hogy a legjobb négy között a Williams nővérek egymás ellen játszhatnak. A „családias” összecsapást végül egy fiatal amerikai tehetség hiúsította meg.

Az év első Grand Slam-tornájának 10. napján Venus és Serena Williams egymás után játszottak a Rod Laver aréna közönsége előtt. Venus ellenfele honfitársuk Madison Keys volt, aki remek játékkal, három szettben 6-3, 4-6, 6-4 arányban legyőzte a veterán amerikait. Keys 19 éves, de már ennyi idősen is rutinosnak számít. Tehetsége úgy tűnik, most kezd beérni, hiszen ilyen rangos tornán még nem ért el ennyire jó eredményt. Bár Venus Williams már túl van pályája csúcsán, de legyőzését követően a szakértők azon a véleményen vannak, szép jövő várhat a fiatal reménységre.

Kettejük meccse a generációk csatája volt. Keys még meg sem született, amikor az idősebbik Williams lány már profi játékos volt, és 5. esztendejét töltötte be mikor Venus elsőször nyert egyéni Grand Slamet. Keys elmondása szerint látta azt a mérkőzést, és akkor döntötte el, hogy teniszezni kezd.

A női verseny következő negyeddöntőjében Serena Williams két sima játszmában búcsúztatta a cseh Cibulkovát. Az elődöntőben tehát nem lesz testvérpárbaj, lesz viszont még egy Keys-Williams mérkőzés, ahol Serena megbosszulhatja nővére kiejtését. Az esélyes mindenképpen ő, hiszen testvérével ellentétben pályája csúcsán van.

A mérkőzés magyar idő szerint péntek hajnalban lesz. Keys-nek nagyon nehéz dolga lesz, ha le akarja győzni a világelsőt. Serena megnyerte a tavalyi év utolsó Grand Slamjét és Ausztrál Openen is ötször diadalmaskodott már. Igaz az utóbbi években nem volt itt szerencséje: 2010 óta nem jutott be az elődöntőbe. A győztes a Makarova-Sharapova párharc nyertesével játszhatja a döntőt.

(Fotó: Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez