Cate Blanchett: Rengeteg leszbikus kapcsolatom volt

Az ausztrál színésznő leszbikus filmjét, melynek címe Carol, a hétvégén mutatják be a cannes-i filmfesztiválon. Cate Blanchett a Variety magazinnak nyilatkozott.

Volt már korábban leszbikus kapcsolata? Filmen, vagy az életben?

“A magánéletben rengeteg kapcsolatom volt nőkkel”- mondta a középkorú művésznő, aki egyébként négygyermekes családanya. Három fia van, és férjével nemrég fogadtak örökbe egy kislányt. Férje Sydney legfontosabb színházi társulatának vezetője. Amikor ott lejár a szerződése, akkor az egész család az Egyesült Államokba költözik.

A Carol című film is az USA-ban játszódik: egy középkorú nő beleszeret egy fiatal elárusítónőbe (Mara Rooney).

“A film ruha tervezőjével sokat beszélgettünk a nők erogén zónáiról. Carol diszkrét teremtés, nem beszél a nemi vágyairól”- mondta Cate Blanchett.

És mi a véleménye a sztárnak arról a vitáról, mely most megosztja Hollywood közvéleményét? Arról, hogy a női sztárok ugyanolyan gázsit érdemelnek, mint férfi kollégáik?

“Néhány színésznő már nagy eredményeket ért el ezen a téren: Meryl Streep, Reese Witherspoon, vagy a hozzám hasonlóan ausztrál Nicole Kidman”- válaszolta Cate Blanchett. Majd feltette a kínos kérdést: melyik szakmában kapnak a nők ugyanolyan sok pénzt mint a férfiak? Egyikben sem. Miért épp a filmipar lenne a kivétel? Harcolni kell az egyenjogúságért- hangsúlyozta Cate, akinek Carol című leszbikus filmjét a hétvégén mutatják be a filmfesztiválon, Cannes-ban.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez