Egy ausztrál férfit letartóztattak a Fülöp-szigeteken

Az ausztrál állampolgárságú Ali Alit egy helyi tinédzser megölésével gyanúsítják. A férfi beismerte tettét, vallomása szerint önvédelemből cselekedett.

A helyi rendőrség arról számolt be, hogy az áldozat egy 17 éves lány, Alona Alvarez volt. Testét egy motelben találtak meg, meztelenül. Utólag kiderült, hogy a férfival az interneten ismerkedtek meg, és most találkoztak először. A motelbe együtt jelentkeztek be két nappal korábban. A lány arca szinte a felismerhetetlenségig össze volt verve, súlyos fejsérüléseket szenvedett, a legtöbb foga hiányzott. „Szörnyű brutalitással verték halálra” – mondta a helyi rendőrfőnök.

A motel, ahol a gyilkosság történt a Fülöp-szigetek déli részén lévő Dipologban található. Alit 75 kilométerrel messzebb tartóztatták le. Valószínűleg a fővároson, Manilán keresztül akart megszökni. A kihallgatáson azt mondta, a lány megharapta a nemi szervét. Neki ekkor teljesen elborult az agya, és nem tudta mit csinál, így történhetett a gyilkosság. A férfi ezt önvédelemként aposztrofálta.

Alinak már Ausztráliában is meggyűlt a baja a törvénnyel: Victoria államban 15 évig ült börtönben, és csak nemrég szabadult. Ha a délkelet-ázsiai országban is bűnösnek találják, akár 40 évet is kaphat.

(Fotó: Wikimedia Commons)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez