A következő Bush, aki sokra viheti

Jeb Bush-nak jó esélyei vannak arra, hogy a republikánusok elnökjelöltje legyen a következő választáson. Könnyen lehet, hogy egyszer a fia is hasonló babérokra tör: George P. Bush népszerűsége egyre nagyobb, és sokak szerint elkerülhetetlen, hogy folytassa a családi hagyományokat.

George H. W. Bush: az Egyesült Államok elnöke 1989 és 1992 között. Fia George W. Bush: az Egyesült Államok elnöke 2001 és 2008 között. A sormintába jól beleillene a következő generációból George Prescott Bush, akit tavaly választottak meg a texasi földhivatal élére. Alig egy hónapja tölti be ezt a pozíciót, de a republikánus politikai elitben máris otthonosan mozog.

A földhivatal vezetése már nem jelent akkora hatalmat, mint korábban, de a Bush-dinasztia legújabb reménységének kiváló ugródeszkát nyújthat. Már első hónapja alatt két olyan konzervatív rendezvényen is megjelent, aminek semmi köze nincs a jelenlegi munkájához, de politikai meggyőződését (abortuszellenesség, szabad iskolaválasztás) remekül tudja hangoztatni. Mind a két helyen nagy sikert aratott. Mikor rákérdeztek nála, hogy máris távlati célokra koncentrál-e, azt mondta: „Ezek a konzervatív értékek nagyon fontosak számomra. Eddig is kiálltam mellettük, és ez nem lesz másként jelenlegi munkám alatt sem. Ez minden.”

A 38 éves politikus egyelőre apja elnöki ambícióit segítheti, texasi kapcsolatait kihasználva. A republikánus mezőnyben két induló is lehet az államból, ezért Jeb Bush-nak elkél majd a segítség. Ráadásul George P. több texasi republikánussal ellentétben minden demográfiai réteg körében nagy népszerűségnek örvend. Édesanyja mexikói, és folyékonyan beszél spanyolul, így a latinó szavazatokat is hozhatja apjának.

A Bush-családban nagy hagyománya van a politikai karriernek, bár többen a bankár szakmát választják. George P. Bush még nagyon fiatal, de máris figyelemre méltó népszerűségnek örvend. Alighanem elkerülhetetlen, hogy a közeljövőben a jelenlegi megbízatásánál sokkal jelentősebb állami vagy szövetségi pozícióért szálljon harcba.

(Fotó: Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez