Acapulco: hullahegyek egy elhagyott krematóriumban

Erősen oszlásnak indult 61 holtestet találtak az egykoron jobb napokat látott  híres Csendes-óceáni üdülőhelyen, Acapulcóban. A holttestek egy ugyancsak elhagyott krematórium előtt vrnak – megfelelő módon előkészítve – a ,,sorsukra”.

Gerrero állam előljárói megerősítették a hírt és nem jöhetett volna rosszabbkor ez az újabb hullahegy, hiszen még nem tisztázódott a 43 eltűnt diáknak a sorsa sem. Most pedig itt a következő rémálom, 61 nehezen azonosítható, foszló holttest.

A rémes helyszín mintegy 200 kilométerre van Igualától ahol a diákokat elvesztették: utóbbiaknak egy rendőrségi razzia során veszett nyomuk még tavaly szeptemberben és azóta is csak találgatások látnak napvilágot esetleges sorsukról. Még mindig az a hír tartja magát a legmakacsabbul, hogy  a diákokat – legalábbsi sokukat – élve elégették.

A mostani nyomra úgy akadtak a hatóságok, hogy a környéken lakók nyomasztó hullaszagra panaszkodtak a krematórium körzetében. Utóbbi egy éve már nem működött. A holttestek többése férfiak és akkurátusan elő vannak készítve a krematóriumi égetésre. Később meszet öntöttek rájuk, hogy a szagot elnyomják, de ez mostanra hatástalaná vált.

A krematórium tulajdonosait őrizetbe vették.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez