Kutyák mentettek meg egy férfit a vérszomjas leopárdtól

A 24 éves férfi elkószált szamarait kereste Bulilima körzetben (Dél-Zimbabwe), amikor egy leopárd megtámadta – írta a The Chronicle zimbabwei napilap.

Az áldozatot – Gift Moyót – súlyos sérülésekkel szállították kórházba, csak a kutyáinak köszönhette, hogy túlélte a horrorfilmekbe illő támadást. A 24 éves fiatalember elmondta, hogy éppen a szamarait kereste, amikor a leopárd lecsapott rá. A vérszomjas nagymacska egy fáról ugrott rá és egyből leteperte a földre. Moyo elmondta, hogy a leopárd többször is megmarta. A kutyái azonban időben a segítségére siettek és elzavarták a vadállatot. „Ha a kutyáim nem jöttek volna a segítségemre, biztosan széttépett volna a fenevad”- mondta Moyo.

Az incidens Male falu közelében történt. A fiatal srác a támadás után csak kúszva-mászva tudott eljutni a falujába, mert olyan súlyos sérüléseket szenvedett. Moyo elmondta, hogy egy pataknál  lemosta magáról a vért, hogy ne hívja fel magára a környéken kóborló vadállatok figyelmét. Végül a falulakók rohantak a segítségére és egyből kórházba szállították. Az orvosok szerint  állapota kritikus volt és sok vért veszített. Az életveszélyen már túl van, de még sok idő kell ahhoz, hogy felépüljön.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez