Az idegenvezető megerőszakolt egy japán turistát Indiában

A japán nő panaszt tett a rendőrségen India északi részén, Dzsaipurban. A helyi rendőrség regisztrálta a panaszt és megindult a nyomozás a nemi erőszak ügyében.

Az 1,3 milliárd lakosú országban egymást érik a hasonló ügyek 2012 decembere óta, amikor hat férfi brutálisan megerőszakolt egy 23 éves nőt Delhiben. Később kidobták az autóbuszból, és a lány a kórházban belehalt a sérüléseibe. Addig a közvélemény nemigen foglalkozott az ilyen ügyekkel, de ez az eset országos botrányt keltett. Szigorítottak a törvényen: a bűnösök nagy részét halálra ítélték. A banda vezére öngyilkos lett börtönében. Az egész ügyben az volt talán a legkínosabb, hogy Delhiben történt. Az ország fővárosát azóta gúnyosan az erőszak fővárosának hívják Indiában, sőt Indián kívül is.

Dzsaipur idegenforgalmi nevezetesség, melyet turisták ezrei tekintenek meg minden évben Indiában. Ha bebizonyosodik a japán nő vádja -és efelől csak keveseknek van kétségük-, akkor az idegenforgalom komoly csapást szenved el. Nemrég az Uber taxi került hasonló helyzetbe. Ott az erőszak áldozata egyenesen Amerikában kért elégtételt, az Uber székhelyén, San Franciscóban követel kárpótlást. Az Uber gyorsan megígérte: sokkal jobban átvilágítják majd az embereiket, mint eddig. Valószínűleg az idegenforgalmi cégeknek is ezt kellene tenniük, és akkor a jövőben nem kellene a külföldi turistáknak attól tartaniuk, hogy épp az idegenvezető erőszakolja meg őket Indiában.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez