Újabb túsz video az AQIM-tól

7 európai túsz- szemmel láthatóan jó egészségi állapotban- tárgyalásokra szólítja fel az európai kormányokat a szabadulás érdekében. A hét túszt három évvel ezelőtt fogták el Nigerben, az Areva uránbányája mellett.

A 7 túsz közül négy francia, két svéd és egy holland. A róluk készült videót az Ani nevű mauritániai hírügynökség tette közzé. A francia túszok családtagjait szerdán fogadja Laurent Fabius francia külügyminiszter.
Az Al Kaida észak-afrikai szárnya rendszeresen foglalkozik túszejtéssel, ez az egyik legfőbb bevételi forrása. Amikor az iszlamista milíciák harcban álltak Mali északi részén a francia csapatokkal, akkor azzal fenyegetőztek: kivégzik a francia túszokat megtorlásul a francia hadsereg akcióiért. Egy túszt le is fejeztek, az ezt bemutató videót is közzétette az AQIM. Más hasonló megtorlásról nem készült videó, a családtagok abban a hiszemben vannak, hogy a szeretteik a fogságban élnek. Az AQIM fogságában levő egyik francia túsz, aki nem Nigerben, hanem Maliban került fogságba, magyar származású, a Vajdaságban született. Ő fogságban ünnepelte nemrég az ötvenedik születésnapját. Lánya kis ünnepséget rendezett Párizsban: “papa nem felejtünk téged!”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez