Ismeretlen szörnyeteg támadt indonéz munkásokra

Egy pálmaültetvényen dolgozó csoport Indonéziában, Sarawak államban lefilmezett egy különös, ismeretlen lényt, amely állítólag rájuk támadt. Elmondásuk szerint még sosem láttak ilyen állatot korábban.

A lénynek állítólag éles karmai voltak. “Meg voltunk döbbenve. Egyikünk sem látott ilyet korábban. Egyikünk megütötte, amitől elájult. Lehet, hogy nagyon ritka medve volt, nem tudom. Amikor visszanyerte az eszméletét, akkor visszazavartuk a dzsungelbe” – mondta egy munkás.

A csoport egyébként nem tájékoztatta a hatóságokat a furcsa esetről, de a lényt lefilmezték, és feltöltötték az internetre. A videón az állat kábultan próbál visszamászni az erdőbe.

A Borneo Post később arról számolt be, hogy a lényt azonosították, bőrbetegségben szenvedő maláj medveként. Ezt a sarawaki Erdészeti Társaság is megerősítette. A szóvivő azt mondta:

Nagyon valószínű, hogy az állat beteg volt, mivel teljesen elvesztette szőrzetét. Azt persze nem tudjuk, hogy pontosan mi lehet ez a betegség. Csak akkor tudjuk pontosan megmondani, ha megvizsgálhatjuk az állatot.”

A szóvivő hozzátette, hogy a medve azért jelent meg az ültetvényen, mert saját élőhelyét már elöntötte a víz, a másodlagos élőhelye pedig az ültetvény közelében van.

Indonéziában nem ez az első eset, hogy furcsa lénnyel találkoznak az erdőben dolgozók. Korábban az alábbi érdekes állatot fotózták le.

gol6

(Fotó:YouTube)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez