Szuperóriás fagyott tintahal a japán állatkert sztárja

Sapporo az Észak-Japán sziget Hokkaido fővárosa. Az ottani állatkertben gyönyörködhetnek a látogatók egy óriási métertű tintahalban, sőt meg is simogathatják. Biztos, hogy nem harap.

A sapporoi Maruyama Állatkert nemrég nyitotta meg mélytengeri kiállítását, amelynek egyik fő attrakciója az óriási tintahal. Az állat ugyan fagyott állapotban tekinthető meg, kint a szabadban. Sapporo klímája ugyanis, főleg ebben az évszakban elég hideg ahhoz, hogy a tetem friss maradjon.

A nőnemű óriási tintahal 4 méter hosszú, súlya pedig 163 kiló. Niigita prefektúrában akadt a halászok hálójába tavaly. A tintahalat eredetileg a Niigita prefektúrában lévő Halászati és Tengeri Kutatóintézet vizsgálta, ezt követően szállították a Maruyama Állatkertbe fagyasztott állapotban, ahol aztán kiolvadt, majd újra lefagyasztották ott, ahol kiállították.

A látogatók megfogdoshatják az állatot, azonban az állatkert dolgozói arra figyelmeztetnek, hogy húsának igen kellemetlen szaga van, amitől nehezen lehet megszabadulni.

Az állatkert egyébként nemrég az újságok címlapjára is került, ugyanis megszületett náluk Lala, a jegesmedve. Őt viszont nem lehet megsimogatni.

Supersize squid

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez