AirAsia: visszatértek az első holttestek a reptérre

Egyelőre két áldozat holtteste tért vissza oda, ahonnét végzetes útjára indult vasárnap az AirAsia QZ8501-as járata: az indonéziai Surayaba repülőterére. Ahol a hozzátartozók várják szerencsétlenül járt rokonaikat.

A hatóságok DNS mintákat kértek a családtagoktól, hogy azonosíthassák az emberi maradványokat, miután azok három napig voltak a vízben  – tudta meg a BBC.  Az Airbus A320-200-as fedélzetén 162-en voltak, amikor a gép elindult Szingapúrba, majd eltűnt. A roncsokat tegnap, vagyis kedden fedezték fel a tengerben.

Eddig hét holttestet találtak, és az erős szél, a kétméteres hullámok nehezítik a további kutatást. Még mindig nem tudják, mi történt a géppel, csak annyi világos: a pilóta az utolsó üzenetében engedélyt kért az emelkedésre, hogy kikerüljön egy viharzónát. Ezt meg is kapta, de már nem nyugtázta. A háromnapos keresés tegnap ért csúcspontjára, amikor a gép alkatrészeit, csomagokat és holttesteket fedeztek fel Borneo közelében. A már megtalált áldozatok közül az egyiken állítólag mentőmellény volt, de ezt hivatalosan nem erősítették meg. A fedélzeten 137 felnőtt utas, 17 gyerek és egy csecsemő volt a két pilóta és az öttagú legénység mellett. Kelet-Jáva tartományban törölték az újévi mulatságokat, Surabaya ma este a közös megemlékezés városa.

Fotó: Europress/AFP

 

(Visited 34 times, 2 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez