Újra a csúcsra tör a fehérorosz teniszezőnő

Viktorija Azarenka, az Australian Open kétszeres bajnoka a múlt héten Budapesten járt, ő volt a Syma Csarnokban zajló Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának legnagyobb sztárja. Tavaly lábsérülés sújtotta, jelenleg csak 49. a tenisz-világranglistán, s nagymamájáról is beszélt.

A Globoport.hu is ott járt a szépséges Azarenka budapesti sajtótájékoztatóján. Elmondta többek között, hogy új elemeket szeretne hozzáadni a játékához, vissza kíván kapaszkodni a világranglista élmezőnyébe, de beszélt Szávay Ágnesről is, akivel juniorként több Grand Slam-tornát is nyert párosban. „Sajnos már nem lehet a pályán, úgyhogy én sem tehetek mást, mint hogy sok szerencsét kívánjak neki. Szávay Ágnes remek játékos volt, szerintem büszkék lehetnek rá Magyarországon.”

Elmesélt egy 2011-es történetet is, amikor nagymamája hatására döntött végül úgy, hogy nem hagy fel a teniszezéssel. „Akkor úgy gondoltam, hogy már nincs meg bennem az a szenvedély, nem éreztem kiegyensúlyozottnak magam a pályán. Mást akartam csinálni, elhatároztam, hogy elmegyek tanulni valamit, de a nagymamám nevetve a szemembe mondta, hogy azt nagyon hamar meg fogom unni. És igaz is, hogy ami iránt nem vagyok annyira elhivatott, azt hamar megunom.”

Kijelentette, a tenisz az elsőszámú szerelme, még ha tudja is, hogy időről időre új motivációt és kihívásokat kell találni.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez