Bővítik és fejlesztik Afrika legforgalmasabb repülőterét

Ha minden a tervek szerint halad, akkor 2018-ban az Addisz-Abeba-i Bole nemzetközi repülőtér háromszor annyi utast tud fogadni és kiszolgálni, mint most.

A repülőtér igazgatója, Hailu Gebremariam elmondta, hogy évről-évre növekszik a reptér forgalma, ezért elengedhetetlenné vált a bővítés. Ennek érdekében egy teljes új terminált és kiszolgáló épületeket fognak felépíteni. A reptér jelenleg 7 millió utast fogad évente, emellett az afrikai kontinens egyik első számú tranzitpontja, ahonnan a világ legtöbb országába el lehet jutni. Az etióp kormány azt várja a fejlesztésektől, hogy a következő 15-20 évben legalább 20 millió utast tudnak majd fogadni évente. Az új terminál és kiszolgáló egységek létesítésével pedig a hosszú sorbaállásokat és az átszállások idejét szeretnék csökkenteni. A beruházás körülbelül 300 millió dollárba fog kerülni, és ha minden a tervek szerint halad, akkor 2018-ban már átadhatják az új terminált. A kivitelezéssel a China Communication Contstuction Company bízták meg.

A reptér fejlesztése mellett az etióp légitársaság is folyamatos átalakuláson megy keresztül. Az afrikai kontinens legjobb légitársaságának megválasztott Etiophian Airlines nemrég vadonatúj Boeing Dreamliner repülőgépeket szerzett be, és a tervek szerint további beszerzések is lesznek. A légitársaság emellett folyamatosan bővíti járatait. Az IATA felméréseiből pedig kiderült, hogy az Ethiopian Airlines Afrika legjövedelmezőbb légi vállalkozása.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez