A Szürke ötven árnyalata és az orosz mozik

Nem hajlandó műsorára tűzni két vlagyikavkazi mozi a filmet, erkölcsi okokra hivatkozva. Annak ellenére, hogy a forgalmazók nagy pénzbüntetést követelhetnek, más oroszországi városokban sem szívesen játsszák a Szürke ötven árnyalatát.

Ahogy nálunk, Oroszországban is most került a mozikba a vegyes érzelmeket kiváltó könyv, a Szürke ötven árnyalata filmváltozata. A brit E. L. James tollából született erotikus trilógia első része 2011-ben jelent meg, és azóta borzolja világszerte a kedélyeket.

Eddig két észak-oszétiai mozi tagadta meg a film vetítését – jelentette az ITAR-TASSZ hírügynökség. A tulajdonosok egyelőre nem tudták pontosan megmondani, mekkora büntetést kell emiatt fizetniük a film forgalmazójának, de abban biztosak, hogy az összeg több százezer rubel is lehet.

Az észak-oszétiai muzulmánok vallási vezetői kérték a kaukázusi köztársaság kormányzatát, hogy tiltsák be a filmet. Hadzsimurat Gacalov mufti azt mondta, hogy ez a kezdeményezés a fiataloké, akik aggódnak, amiért olyannyira érdeklődnek huszonéves társaik a Szürke ötven árnyalata iránt.

Etikai okok miatt Ingusföld és Csecsenföld már a hét közepén nemet mondott a filmre. A krasznodari ortodox aktivisták azonban sikertelenül próbálták korlátozni a vetítést.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez