Nyugat jött ki jobban az All Star-gála pontzuhatagából

A nyugati csapatok legjobbjainak győzelmével zárult az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) 64. alkalommal megrendezett All Star-gálája. A Kelet-Nyugat meccs végeredménye 158-163 lett, a 321 összpontszám pedig rekordnak számít a gálák történetében.

Az NBA szezon féltávjánál rendezett egész hétvégés kosárünnepet 1998 óta először rendezték New Yorkban. Egyetlen játékos volt a mostani keretekből, aki már azon is részt vett: Tim Duncan, akinek az idei már a 15. gálája volt. Ezzel az örökranglistán második helyen áll, Kareem Abdul-Jabbar (18) mögött.

Ma már azonban nem Duncan volt a legnagyobb sztár. A nyugati csapatot Russell Westbrook és James Harden vezette. Utóbbi főleg az elején szórta meg magát és 29 pontig jutott végül. Előbbi már a félidőben 27-nél járt és végül összesen 41 egységet tett hozzá a nyugati győzelemhez. Ezzel egy ponttal maradt le az All Star-gálák történetének rekordjától, amit Wilt Chamberlain tart jelenleg. Természetesen Westbrook ezzel a teljesítménnyel kiérdemelte a mérkőzés legértékesebb játékosának járó díjat.

A meccs elején Nyugat már 20 ponttal is vezetett, de Kelet visszajött a meccsbe, és még alig négy perccel a vége előtt is egyenlő volt az állás. A gálát a játékosok nem szokták vérre menő küzdelemként felfogni, de a 4. negyedben mindig odateszik magukat, és nagyobb hangsúlyt fektetnek a védekezésre. Különösen igaz szokott ez lenni, ha szoros az állás, mint az idei mérkőzésen. Végül Nyugatnak sikerült jobban a hajrá, amivel a legpontgazdagabb Kelet-Nyugat meccsből ők kerültek ki győztesen.

A legtöbb pont mellett most született a legtöbb hárompontos is: a csapatok 48 alkalommal találtak be a vonalon kívülről. Ezek közül hetet az atlantai Kyle Korver vállalt. Nem ő volt viszont a legeredményesebb a keleti csapatból: LeBron James 30 ponttal terhelte meg a ellenfél hálóját. Ez viszont végül nem bizonyult elégségesnek a diadalhoz.

A New York-i Madison Square Garden közönségének soraiban számos hírességet fel lehetett fedezni: itt volt Jay-Z, Beyoncé, Rihanna, Chris Tucker, Ben Stiller, de még Bill Clinton egykori amerikai elnök is. A város lakói sokat vártak, hogy a legjobbak ismét itt gálázzanak, miután az utóbbi években inkább a déli vagy nyugati helyszíneket jutalmazta a liga. Jövőre a trendváltozás tovább folytatódik ugyanis a következő gálát Torontóban rendezik majd.

(Fotó: Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez