Kelet Nyugat ellen az NBA legjobb játékosaival

Kihirdették az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) All Star-gálájának játékoskereteit a Kelet-Nyugat meccsre. A presztízsmérkőzésen a keleti csapatok sztárjai csapnak össze a nyugati gárdák krémjével.

Az egész hétvégés kosárünnepre jövő hétvégén kerül sor New Yorkban. A legnagyobb várakozással övezett vasárnapi Kelet-Nyugat meccsre a szurkolók állíthatták össze a kezdőcsapatokat internetes szavazáson keresztül. A cserék az edzők szavazatai alapján kerültek be a keretbe.

Keleten LeBron James, a Cleveland Cavaliers sztárja kapta a legtöbb szavazatot. Ezzel 12 NBA szezonja alatt már 11. alkalommal került be a Kelet-Nyugat meccs kezdő ötösébe. A bedobók és centerek listáján őt követi a spanyol Pau Gasol és Carmelo Anthony. Utóbbi hazai pályán lép majd pályára New Yorkban, ugyanis a helyi Knicks játékosa. A védők közül John Wallra szavaztak legtöbben keleten. Mellette még Kyle Lowry lesz kezdő, a Toronto Raptorstól, aki a lelkes kanadai kosárlabda-rajongóknak köszönheti, hogy bekerült.

Nyugaton a főcsoportot vezető Golden State Warriors irányítójára, Stephen Curryre adták le legtöbben voksukat. Több mint másfél millióan szavaztak rá, meglepetésre többen mint James-re. Így sorozatban másodszor lesz kezdő a gálán, ami Warriors-játékossal 1992 óta nem fordult elő. Simán befért a top 5-be Anthony Davis, a New Orleans Pelicans centere is. Nem ő lesz viszont az egyetlen magasember a nyugati kezdőben: a memphisi Marc Gasol is küzdhet a palánkok alatt, aki testvére, Pau ellen fog majd pályára lépni. Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers legendája szintén megkapta a szükséges szavazatszámot, de sérülés miatt nem lesz ott a gálán. Egyelőre még nem lehet tudni, ki fogja átvenni a helyét a cserék közül. Ettől függetlenül biztosan lesz Los Angeles-i a kezdőben, hiszen a nyugati ötöst Blake Griffin, a Clippers játékosa teszi teljessé.

Az eseményt immár 64. alkalommal rendezik meg. Idén 215 országban 47 nyelven fogják közvetíteni, köztük Magyarországon is. A programot a Kelet-Nyugat meccs mellett többek között ügyességi verseny, zsákoló bajnokság és 3 pontos dobóverseny színesíti.

(Fotó: Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez