Clint Eastwood: nem a háborút dicsőíti az Amerikai mesterlövész

A 84 éves filmsztár és rendező legnagyobb pénzügyi sikerét legutóbbi filmjének, az Amerikai mesterlövésznek köszönheti. Több mint 300 millió dollárt hozott egyedül az Egyesült Államok piacán.

“Amikor az ember filmet készít, akkor sok mindenre fel kell készülnie. Soha nem mehet biztosra. Nem tudhatja, hogy a közönség hogy fogadja a filmet, akkor sem, ha ő maga beletett apait anyait. Kezdetben azt mondták, hogy a háború már nem érdekli Amerikát, ezen túl vagyunk. Afganisztán és Irak a múlt. Aztán kiderült, hogy Chris Kyle, az élő legenda mégiscsak érdekes. Nemcsak azért, mert mesterlövész, hanem azért is, amilyen ember. Nem a háborút dicsőítjük, hanem az embert”– mondta Clint Eastwood, a film rendezője.

A filmet négy Oscarra jelölték. A 84 éves színész, aki észak-kaliforniai luxusfarmján él, persze örül a sikernek, de tovább szeretne dolgozni. A 38 éves amerikai mesterlövész sem állt le, csak akkor, amikor egy társa elmezavarában végzett vele. Clint Eastwood maga is élő legenda, éppen olyan mint az amerikai mesterlövész volt. Szakmája elitjéhez tartozott: egyikük embereket ölt, a másik pedig az életéből sikerfilmet forgatott Hollywoodban.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez