Pokoli torony Dubaj – Lángokban a felhőkarcoló

Kigyulladt az éjjel a Fáklya felhőkarcoló Dubajban. Lángok csaptak fel helyi idő szerint hajnali 2 és 3 között a világ egyik legmagasabb lakóépületében, és összesen 60 emeletre terjedtek át.

Mint a süllyedő Titanic – mondta egy szemtanú a Gulf News-nak. A több mint 336 méteres lakóházon a nagy szélben gyorsan terjedtek a lángok Dubaj jachtkikötőjének közelében. Egy másik szemtanú a BBC-nek arról beszélt, hogy törmelék repült a levegőben, csapódott a közeli épületekbe.

A biztonsági őrök lakásról lakásra rohantak, miközben szóltak a tűzjelzők. Az ABC szerint kétezer ember él a felhőkarcolóban, mindnek el kellett hagynia az épületet. Állítólag senki sem sérült meg. Azt még nem tudják, hogy mitől csaptak fel a lángok. A közösségi médiába kikerült fotókon megolvadt üveg és faldarabok hullanak a mélybe, és látható. hogy két különböző tűz is volt, egymástól sok emelet távolságban. Másfél óra alatt 60 emeletre terjedtek át a lángok.

Az épület ikonikus pontja Dubajnak, a hajnali óra ellenére rengetegen nézték, mi történik. Cyrille Sekretev, aki a közeli Hercegnő toronyban lakik, azt mondta a BBC-nek: négy emeletet látott lángokban, aztán húszat, majd hatvanat. Attól féltek, hogy a széltől átterjed a tűz a közeli épületekre is.

A 79 emeletes felhőkarcolót 2011-ben adták át. A mostani nem az első nagy felhőkarcoló-tűz Dubajban, 2012-ben a 34 emeletes Tamweel torony gyulladt ki egy eldobott cigarettacsikktől. Akkor sem sérült meg senki, de több százan elveszítették az otthonukat.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez