10 dolog, amivel a külföldiek idegesítik a kínaiakat

Az utóbbi időben mindenhol megszaporodtak a kínai turisták, különösen a Holdújév ünnepe alatt. A kínai utazókat a világ minden részén rengeteg kritika éri, így ők most azzal vágnak vissza, hogy a Kínába utazó külföldiek idegesítő szokásait bírálják.

A Kínai Kommunista Párt People’s Daily napilapja boncolgatja a külföldi turisták rossz, illetlen, durva vagy idegesítő viselkedését. Az itt látható top 10-es lista segíthet nekünk is abban, hogy mire figyeljünk, ha a távoli Kínában járunk.

Ez idegesítő a kínaiak számára:

1) Nyilvános meztelen fotózás

A legutóbbi ilyen incidens Angkorvatban történt (Kambodzsa északnyugati részén), ahol két amerikai turistanőt tartóztattak le, miután meztelenül fotózkodtak. Bár a hely nem Kínában van, elég közel van ahhoz, hogy ide sorolják az esetet.

2) Kempingezés a Nagy Falon

Itt egy 2009-es esetre utalnak, amikor külföldiek táboroztak le a történelmi helyszínen, annak ellenére, hogy ez szigorúan tilos.

3) Pisilés az autópályán

2013-ban egy dán turistacsoport a Sanghajba vezető autópályán úgy döntött, könnyít magán. Egy tucat fickó vizelt a szembejövő forgalom reflektorfényében.

4) Úszás ott, ahol nem szabad

2007-ben egy csoport francia keltett feltűnést, mikor olyan területen úsztak, ahol számtalan “úszni tilos” tábla volt kihelyezve.

5) Két ember ül egy négyfős padon


6)
Fára mászás

7) Popcorn-evés az utcán és a pattogatott kukorica szétszórása

8) Képek készítése kis medencékbe mászva

9) Pisilés a Nagy Falon

10) Fotók készítése kulturális örökségekre állva

Jóllehet úgy tűnik, a lista arra szolgál, hogy a rendetlen külföldiek bírálatával védjék a nemzet büszkeségét, de valójában mindez inkább a kínai olvasóknak szól, hogyan jobban figyeljenek oda a viselkedésükre, otthon és külföldön egyaránt. Például a szemetelés és a köpködés kiemelésével. 

Íme a kínai lista képekkel, majd a dán turisták esete videón.

B-Bm6DuCIAAFEFK.jpg large34534

(Fotó:GettyImages, Twitter)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez