Elevenen égettek meg egy ártatlan lányt Északkelet-Nigériában

A feldühödött tömeg öngyilkos merénylőnek nézte a fiatal lányt, ezért végeztek vele brutális kegyetlenséggel.

A szörnyűgyilkosság Bauchiban történt, ahol a radikális iszlamista Boko Haram lázadó-és terroristaszervezet az utóbbi időkben több robbantásos merényletet is végrehajtott. Szemtanúk arról számoltak be, hogy az áldozat egy tinédzser lány volt, akit a tömeg öngyilkos merénylőnek nézett. Az AFP információi szerint a feldühödött tömeg azért támadt a lányra, mert két vizes palack volt a derekára kötve, amiről azt hitték, hogy bomba. Mások viszont azt mondták, hogy a lány egy buszra akart felszállni, de ellenállt a biztonsági őröknek, miután egy fémdetektorral akarták átvizsgálni. Egy szemtanú elmondta, hogy a lány tetőtől-talpig hidzsáb-ba volt beöltözve, ezért is válhatott gyanússá a tömegnek. Egy másik helyi lakos viszont azt mondta, hogy a fiatal lányt egy gyanús társaság kíséretében sétált az utcán, a járókelők ezért támadhattak rá.

A feldühödött tömeg először ellentmondást nem tűrően kezdte el zaklatni a szerencsétlent, majd félholtra verték és benzinnel leöntették, ezt követően felgyújtották. A rendőrség csak később érkezett a helyszínre ezért nem tudtak segíteni a fiatal lányon, akiről később kiderült, hogy ártatlan volt, ugyanis semmilyen robbanószerkezet nem volt a testére erősítve. A rendőrség  keresi az elkövetőket, de eddig még senkit sem tartóztatott le..

Nigéria északkeleti részén lassan több mint öt éve tart a Boko Haram véres lázadása, melynek célja, hogy létrehozzák saját Iszlám Államukat. A terroristák az utóbbi időkben azonban taktikát változtattak, miután a környező országok komoly katonai erővel léptek fel ellenük. A Boko Haram mostanában előszeretettel vet be kisgyereket öngyilkos merényletek végrehajtására. A kislányokat részesítik előnyben, mert a testükre helyezett robbanómellényt könnyebb ellehet rejteni a hidzsáb alatt. Az eltelt hónapokban a Boko Haram legalább egy tucat  lányt küldött a halálba, hogy megfélemlítse és terrorizálja a civil lakosságot Északkelet-Nigériában.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez