Kasztrálás, avagy egy fájdalmas lépéssel közelebb az Istenhez

Különböző vallásokban sokféle módja lehet annak, hogy közelebb kerüljünk Istenhez. Egy indiai guru fájdalmas és meghökkentő utat ajánl, de így is akadt 400 mindenre elszánt követője.

Új-Delhiben egy spirituális vezető és filmsztár állítólag 400 férfit győzött meg arról, hogy ha eltávolítják saját heréjüket, akkor közelebb kerülnek Istenhez.

A Sydney Morning Herald beszámolója szerint a guru a 2000-es évektől több száz követőjét győzte meg arról, hogy a herék eltávolítása a legjobb megoldás, hogy közvetlenül beszéljünk Istenünkkel. Követői csak nemrég kezdtek el beszélni minderről, a nyilvánosságra került beszámolók hatására megindult a nyomozás. A széles körben kedvelt Gurmeet Ram Rahim Singh gurunak 40-50 millió követője van világszerte, a tőlük szerzett vagyonból építette fel szervezetét is.

A tanúk arról számoltak be, hogy a heréléseket a guru spirituális szervezete által működtetett kórházban végezték. Sokan jelezték azóta, szívesen tanúskodnak Singh ellen, hogy véget vessenek az tevékenységének. A beszámoló szerint rengeteg nő állította azt is, hogy a vallási vezető szexuálisan bántalmazta. A férfi eddig azért nem került börtönbe, mert a politikusok számítanak követői szavazataira.

A Központi Nyomozó Iroda (az FBI indiai változata) még januárban indított nyomozást a férfi ellen, akit elsősorban súlyos testi sértéssel, és befolyással való visszaéléssel gyanúsítanak.

Az ügy nyilvánosságra hozatala után Sinhg népszerűsége jelentősen csökkent, legalábbis a mozirajongók körében. Legújabb filmjének jegyeladásai annyira alacsonyak voltak, hogy állítólag ő maga vette meg a jegyeket tömegével, hogy nyereséges maradjon a produkció.

Hogy a herék levágása milyen módon juttat közelebb Istenhez, arra senki nem tudott magyarázatot adni.

(Fotó:Wikimedia)

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez