Börtön jár azoknak, akik nem oltatják be gyermekeküket

470 családfőt csuktak le Pakisztán észak-nyugati tartományában, mert megtagadták a gyerekbénulás elleni védőoltás beadását. Tavaly Pakisztánban volt a világ gyerekbénulás megbetegedéseinek a 85%-a.

“Vaskézzel sújtunk le”- hangsúlyozta a tartomány helyettes rendőrfőnöke, aki az oltási kampányt irányítja abban a tartományban, ahol a legtöbb a megbetegedés, mert a legtöbben tagadják meg a védőoltás beadását. Miért ellenzik a szülők a védőoltást, amely megmentheti gyermeküket a súlyos betegségtől, a poliotól? Mert a tálibok szerint, akik igen nagy befolyással bírnak ebben a tartományban, a védőoltás ellenkezik az iszlám tanításával. Valamilyen amerikai trükk a muzulmánok elpusztítására.

A tálibok nem viccelnek: az oltóbrigádok 65 tagját gyilkolták meg ebben a tartományban, ezért az orvosok csak katonai, vagy rendőri védelem mellett mernek mozogni Peshawar környékén, ahol a hadsereg szabályos háborút folytat a tálibok ellen. Ezen a területen élt és halt Oszama bin Laden is. Az Al-Kaida főnök halálát is kapcsolatba hozzák az oltóbrigádok tevékenységével. Egy bizonyos helyi orvos, Sakil Afridi, aki a hepatitisz elleni védőoltás irányítója volt a környéken, DNS mintát vett Oszama bin Ladentől, aki Abottabadban rejtőzködött a világ, és elsősorban Amerika elől. A helyi orvos átadta a DNS mintát a CIA-nak, mely ennek alapján azonosította az Al-Kaida főnökét, akit aztán amerikai kommandósok levadásztak 2011 tavaszán Pakisztán észak-nyugati részén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez