VIP börtön helyett tömegcella a szépségkirálynőnek Pakisztánban

A 23 éves szupermodell félmillió dollárt próbált meg átvinni a határon. Ezért most előzetesben csücsül. Ayyan Ali a bulvársajtó szerint VIP fogoly, de a börtönhatóság cáfol: a szépségkirálynő csak egy a 4500 rab közül.

A szép Ayyan Ali egykor csaknem képviselte hazáját a Miss Universe vetélkedőn, majd szupermodell lett. Szépen keresett, de a vámosok is kissé meglepődtek, amikor a repülőtéren 500 ezer dollárt találtak nála készpénzben. Pakisztán törvényei szerint csak 10 ezer dollárt lehet egy alkalommal szabadon kivinni. A szép modellt tehát lecsukták, a vád pénzmosás. A szépségkirálynő, aki 16 éves kora óta szerepel a kifutón, azt mondta az ügyésznek: nem tudott arról, hogy nem lehet félmillió dollárt készpénzben kivinni az országból. Egyébként pedig a pénzt törvényesen kereste. Óvadék ellenében szeretett volna szabadlábra kerülni, de a bíróság nemet mondott.
A bulvárlapok megírták: VIP elbánásban részesül a túlzsúfolt börtönben Rawalpindiben. Külön szobája van televízióval, sőt szolga hozza neki a reggelit. A börtönhatóság cáfolt, elismerve, hogy van ilyen lehetőség a börtönben. A belügyminiszter engedélyezhet különleges elbánást, de a szépségkirálynő ezt nem kapta meg. Tizedmagával él egy cellában. Többnyire behunyt szemmel fekszik a földön, de néha beszélget társnőivel, akik között vannak kábítószercsempészek, sőt gyilkosok is. Ilyen börtönélet jut manapság egy szépségkirálynőnek Pakisztánban, ha félmillió dollárt próbál meg átvinni a határon. (Fotó:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez