Republikánus képviselő gratulált Orbán Viktor győzelméhez

Nyilatkozatban gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek választási győzelme alkalmából Chris Smith amerikai republikánus képviselő, a szövetségi alsóház globális emberi jogi albizottságának elnöke, az amerikai Helsinki Bizottság társelnöke.

“Orbán miniszterelnök újraválasztott kormánya és a Fidesz számos kihívásnak felelt meg az elmúlt négy év alatt, beleértve egy olyan alkotmány elfogadását, amely felső határt szab az államadósságnak, és előmozdítja az emberi jogokat a klónozás és az emberkereskedelem betiltása által, valamint támogatja az emberi életet és méltóságot” – írta a politikus helyi idő szerint kedd esti állásfoglalásában, úgy értékelve, hogy Orbán Viktor győzelme nyereség a demokrácia és az emberi jogok számára.

“Arra sürgetem az ellenzéket, hogy aktívan vegyen részt a törvényhozási folyamatban, és ne folytasson szellemi kútmérgezést a magyar választási folyamat hamis beállításával. Ily módon a kormány és az ellenzék közös frontot alkothat az antiszemita és romaellenes demagógiával szemben. A Fidesz nagyszerű munkát végzett az antiszemita és a romaellenes gyűlölet elleni harcban ” – fogalmazott a képviselő, hozzátéve: üdvözli a miniszterelnök kijelentését, amely szerint “a választáson a magyar szavazók nemet mondtak a gyűlöletre.”

A nyilatkozat utalt arra, hogy Smith az antiszemitizmus elleni harcra létrehozott kétpárti koalíció társelnöke, az Antiszemitizmus Elleni Harc Interparlamentáris Koalíciója irányító bizottságának tagja. 2013-ban februárjában ő elnökölt az amerikai képviselőház külügyi bizottságának egyik albizottságában azon a meghallgatáson, amely a magyar társadalomban jelentkező antiszemitizmussal és a magyar kormánynak az antiszemitizmus elleni harcban tett erőfeszítéseivel is foglalkozott.

2013 júliusában kongresszusi küldöttség tagjaként járt Magyarországon, ahol Orbán Viktor miniszterelnökkel, más magyar tisztségviselőkkel és civil szervezetek képviselőivel találkozott.

Smith – mint a nyilatkozatból kitűnt – több olyan törvény és határozat szerzője, amelyek a demokráciát és az emberi jogokat támogatták olyan országokban, mint Fehéroroszország, Kuba, Kína, Észak-Írország, a volt Szovjetunió, Vietnam, Románia, Bosznia és Moldova, vagy olyan kérdésekkel foglalkoztak, mint az emberkereskedelem, az antiszemitizmus elleni harc, a vallásszabadság, a népirtás, a kínzás áldozatainak való jóvátétel, a rendőrségi reform, a politikai foglyok, a nemzetközi örökbefogadás, a kényszermunka, az ilyen engedélytől megfosztottak kivándorláshoz való joga és a tulajdon visszaszolgáltatása.

Chris Smith az amerikai képviselőház 435 tagja közül a 4. helyen áll az általa beterjesztett és sikeresen törvényerőre emelt törvényjavaslatok tekintetében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez