Séta az égen

Az Egyesült Államok nyugati része, Arizona, a Colorado folyó. Széles körben ismert, melyik nevezetesség található ezen a területen: a Grand Canyon. Észak-Amerika egyik leghíresebb természeti látványossága már önmagában is hatalmas élményt nyújt, 2007 márciusa óta azonban lehetőség van ennek kiteljesítésére a Grand Canyon Skywalk kilátónak köszönhetően.

 A turisztikai célpont megnyitása óta a Hualapai indiánok tulajdonában áll. A BBC írása szerint igazi mérnöki csodának számít, ahogy 1 220 méteres magasságban, a peremtől számítva több mint 20 méterre benyúlik a kanyon fölé. A 161 km/óra sebességű szélnek és a 8-as magnitúdójú földrengésnek is ellenáll. Építése mintegy 3 évet vett igénybe, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a befektetés segítsen javítani az itt élő lakosság helyzetét a magas munkanélküliséggel és a szegénységgel szemben. A félkörív alakú üvegfolyosón sétálni életre szóló élményt jelent, a maga nemében páratlan, lélegzetelállító látványnak köszönhetően. Megnyitásakor az elsők között tapasztalta ezt Buzz Aldrin, amerikai űrhajós is.

{youtube}zEa7P9e8Jvo {/youtube}

A Skywalk a Grand Canyon Nemzeti Parkon kívül található, Eagle Pointnál, és a völgy nyugati részének leghíresebb látványosságaként tartják számon. A Tripadvisoron megoszlanak róla a vélemények, mennyire érdemes meglátogatni. A sok kitűnő értékelés mellett, vannak akik többet vártak a kilátástól, sokan pedig nehezményezik a nagy tömeget. Utóbbi elkerülhető, ha nem a legforgalmasabb turistaszezonra időzítjük a látogatást. Kisebb kényelmetlenséget okozhat még, hogy személyes tárgyainkat az üveg védelme érdekében nem vihetjük magunkkal az „égi sétára”, így fényképezőgépünk se lehet nálunk, viszont a személyzet által rólunk készített fotók utólag megvásárolhatók. Ez persze tovább emeli az élmény költségeit (a területre való belépés díjával együtt nagyjából 110 dollárra). A kritikus vélemények is azt tükrözik viszont, hogy ha a közelben járunk mindenképpen érdemes kipróbálni, milyen érzés a több mint ezer méteres mélység fölött „lebegni”. És mivel elérhető távolságban van Las Vegas, a Mead-tó vagy a Hoover-gát, így mindenképpen beilleszthető egy tartalmas körútba.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez