Ezek a városok maradtak versenyben az Obama emlékmúzeumért

Félmilliárd dollárból épülhet majd fel a Barack Obama elnökségét bemutató emlékhely.

New York, Honolulu és Chicago. E három város egyikén, egészen pontosan a Columbia University, University of Hawaii, a University of Chicago vagy a chicagói University of Illinois egyikén hozzák majd létre Barack Obama elnöki mandátumának lejárta után a elnökségének emléket állító elnöki könyvtárt – jelentette be hétfőn a Barack Obama Alapítvány. „Ez a négy lehetséges partner felelt meg leginkább a kritériumoknak” – közölte az alapítvány.
A négy egyetemnek decemberig kell beküldeniük hivatalos kérvényüket az alapítványnak, és Obamáék várhatóan 2015 elején fogják meghozni a végső döntést arról, hogy hol épüljön fel a Obama elnökségét bemutató könyvtár és múzeum.
Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni az elnöki könyvtár felépítése, de New York Times meg nem nevezett forrásokra hivatkozva júniusban azt közölte, hogy a költségek meghaladhatják a félmilliárd dollárt is. A kiírás szerint egyébként 560 köbméternyi hely kell majd a könyvtárban iratoknak, 22 köbméternyi hely hang és filmfelvételek tárolására és 420 köbméternyi hely különböző tárgyak számára.
Obamának mindhárom városhoz van kötődése. Gyerekkorát Hawaiion töltötte, egyetemi tanulmányait a new yorki Columbia Egyetemen végezte, majd éveken át dolgozott közösségi szervezőként Chicagóban, ahol jogászprofesszorként dolgozott a Chicago Egyetemen. Sőt, politikai karrierjét is ott kezdte.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez