Még nem eszik rovarokat? Itt az idő

Rovarokat enni igazán egészséges. Alacsony zsírtartalmú fehérje bevitel, amely magas tápértékkel rendelkezik. Mi kell még?

Úgy tűnik, ebben az évben jelentősen meg fog nőni a különböző rovarok fogyasztása, melynek több oka is van. Először is, mint azt már említettük végtelenül egészséges, állítólag az íze is jó, ráadásul könnyen tenyészthető nagy mennyiségben és még a környezetre sem káros, nem úgy mint a húsfogyasztásunkhoz szükséges lépések.
Talán a legpopulárisabbak a tücskök lesznek, amelyekből – többek között – lisztszerű anyagot is készítenek, ami nagyjából annyiból áll, hogy ledarálják a szerencsétlen rovarokat. Ez a “liszt” aztán majdnem ugyanolyan magas fehérje tartalommal bír, mint a – többnyire mesterségesen előállított – fehérje porok.
Aztán készítenek belőle chipset is, fehérje szeleteket, de az ínyenceknek még teljesen egyben lévő, fűszerezett egyedeket is.
Egy, a témáról készített felmérés szerint az első embercsoport, akik elkezdenek kísérletezgetni a már említett ételekkel a fiatal, kalandvágyó férfiak lesznek.
Miközben épp rosszul vagyunk a tücsökevés gondolatától, ne felejtsük el, hogy nagyjából csak a nyugati kultúrában nem eszünk szívesen és minden nap bogarakat, a világ többi részén ez a legtermészetesebb dolog. Sőt 2013-ban az ENSZ még szólt is, hogy több rovart kéne enni a világnak ezen a felén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez