Télen lesz a futball világbajnokság Katarban

Így döntött a FIFA végrehajtó bizottsága. A döntőt december 18-án rendezik, vagyis nem sokkal karácsony előtt. A dúsgazdag emirátus 2022-ben rendezi meg a futball-világbajnokságot.

Az európai klubcsapatok ellenkezése ellenére télen lesz a futball-világbajnokság 2022-ben. Így lehetetlen helyzet elé kerülhetnek azok a klubok, melyek a nemzeti bajnokság mellett az európai kupákban is érdekeltek. Ha ugyanis nélkülözni lesznek kénytelenek a sztárokat a vébé miatt, akkor nehezen tudnak helytállni olyan ellenfelekkel szemben, melyek nem küldenek játékosokat a válogatottakba. Már a szintén télen megtartott Afrika Kupa is mindig nagy gondot okoz az európai kluboknak.

Akkor mégis miért rendezik a futball-világbajnokságot télen? Azért, mert nyáron elviselhetetlen a hőség Katarban. Ezt a legkorszerűbb technika sem tudná annyira csökkenteni, hogy a világ más részeiről érkező csapatok egyenlő feltételekkel küzdhessenek meg a helyiekkel. Katar futball-válogatottja eddig nem ért el különösebb eredményeket, de a katari emír sok kiváló futballcsapatot mondhat magáénak: Európában például a Paris Saint Germain katari tulajdon.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez