A ringben vesztette életét a leghíresebb mexikói pankrátor (videóval)

A ringben halt meg Hijo del Perro Aguayo, az egyik leghíresebb mexikói pankrátor, amikor Tijuanában kihívója, Rey Misterio szerencsétlen rúgása végzetesen roncsolta a nyakcsigolyáját. Amikor Rey Misterio észrevette, hogy ellenfele súlyos sérülést szenvedett, figyelmeztette a bírót, hogy állítsa le a mérkőzést, hogy az egészségügyiek megfelelően elláthassák a sebesült harcost.

Ennek ellenére a mérkőzés folytatódott, miközben a sebesült pankrátor lassan eszméletét vesztette. Csak a meccs után részesítették elsősegélyben, majd kórházba szállították, ahol órákig próbálták újraéleszteni, végül pedig március 21-én hajnalban nyilvánították halottnak az orvosok.

A mexikói szaklapok szerint Rey Misterio az „olló” névre keresztelt technikával először kidobta a ringből Perrót, majd amikor az visszatért a küzdőtérbe, egy páros lábú pankrátor-rúgással semlegesítette a sportág ünnepelt csillagát. A szakértők véleménye szerint minden bizonnyal ez utóbbi rúgás okozhatta Perro halálát.

A lucha libre a pankráció egy sajátos mexikói változata, amelyet a szó szoros értelmében vett harc mellett teátrális és akrobatikus elemek tesznek igazán egyedülállóvá, és amely fontos részét képezi a mexikói folklórnak. A lucha libre Mexikóban a futball után rögtön a második legnépszerűbb sportág, számos olyan technikát alkalmaz, amit más országokban már régen betiltottak.

Az észak-amerikai pankrátorokkal ellentétben a mexikói „luchadorok” általában alacsony termetűek, ellenfeleiket főként technikás ugrásokkal és szorításokkal győzik le, amelyeket a szaknyelv llave-ként, azaz kulcsként ismer. (Fotó: Getty)

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez