Utolsó előtti halálos injekció: 17 percig agonizált a mexikói bérgyilkos Texasban

Imádkoztam Jézushoz. Kész vagyok – mondta a halálraítélt mexikói maffiózó, aki megfojtott egy nőt, mert az nem fizetett védelmi pénzt a drogmaffiának. 17 perces agónia után meghalt a 46 éves gyilkos. Texas államnak már csak egyetlenegy halálos injekciója maradt…

Texasban Vasquez, a most kivégzett mexikói maffiózó volt az 522. azóta, hogy 1976-ban visszaállították a halálbüntetést ebben az államban. Texas az első az Egyesült Államokban a kivégzések terén, de most bajban van, mert elfogyóban a halálos injekció. Már csak egy adag van: a jövő héten egy seriffhelyettes gyilkosát végzik ki vele. Rejtély, hogy utána mi lesz. Utah államban visszaállították a kivégzőosztagokat, miután elfogyott a halálos méreg.

A mexikói kábítószer maffia 10 százalékos védelmi pénzt szed a helyi drogkereskedőktől Texas államban. Minden bizonnyal tudta ezt az 51 éves mexikói származású amerikai nő is, de nem fizetett. Erre a bivalyerős maffiózó két társával együtt felkereste őt San Antonióban. Rövid szóváltás után a barátját leütötték, őt magát pedig  Vasquez egy telefonzsinórral megfojtotta. Mindez még 1998-ban történt. A mexikói maffiózót 1999-ben ítélték halálra, de csak most végezték ki. Az áldozat nővére is jelen volt a kivégzésen, de a gyilkos sosem nézett rá, és 17 perces agónia után kilehelte lelkét egy texasi börtönben, az USA déli részén.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez