Meggyilkolták az egy napja beiktatott polgármestert

A mexikói településvezetőre az otthonában tört rá négy fegyveres.

Hivatalba lépésének másnapján ismeretlen fegyveresek betörtek a házába és meggyilkolták egy mexikói település polgármesterét – közölték a helyi hatóságok.

Gisela Motára, a fővárostól délre fekvő Temixco település frissen beiktatott polgármesterére négy fegyveres tört rá szombaton otthonában. A rendőrség üldözőbe vette a támadókat, és kettejüket agyonlőtték, a két másik fegyverest pedig őrizetbe vették.

A baloldali politikusnőt pénteken, újév napján iktatták be hivatalába, a ceremónia és halála között kevesebb mint 24 óra telt el. Gisela Motát pártja nekrológja úgy jellemezte, mint egy “erős és bátor nőt, aki teljes, frontális támadást hirdetett a bűnözés ellen”. Mota korábban Mexikó szövetségi törvényhozásának felsőházában is szolgált.

A százezer lakosú Temixco az ország egyik legveszélyesebb szövetségi államában, Morelosban található. A Temixcóval szomszédos Cuernavaca település már eddig is hírhedt volt a szervezett bűnözéshez köthető emberrablásokról és zsarolásokról.

Morelos szövetségi állam vezetése “hadüzenetnek” minősítette a történteket, és azt ígérte, hogy nem fog büntetlenül maradni az ügy.

Mexikóban a tavaly számos polgármestert gyilkoltak meg szervezett bűnözői csoportok. Az országban sok önkormányzat van drogkartellek informális befolyása alatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez