Tömeges emberrablás Kelet-Kamerunban

Legalább 15 embert raboltak el ismeretlen fegyveresek egy határmenti település közelében. A Közép-afrikai Köztársaságba hurcolták át őket.

Az incidens Garoua-Boulai település mellett történt, Kelet-Kamerunban, nem messze a Közép-afrikai Köztársaság határától. Fegyveres támadók egy hivatalnokokból és köztisztviselőkből álló delegációra támadtak rá, akik éppen egy temetésről tértek volna vissza Garoua-Boulaiba. Halálos áldozatokról és sérültekről nem érkeztek hírek. Három tisztviselőnek azonban sikerült elmenekülnie az emberrablók elől, és végül ők értesítették a helyi hatóságokat a történtekről.

Azt még nem tudni, hogy kik voltak a fegyveresek. Az incidens óta ugyanis még senki sem jelentkezett, és a túszokról sem tudni semmit. A kameruni hatóságok szerint a támadók pénzt követelnek majd a túszok szabadon engedésért, de még senkivel sem sikerült kapcsolatba lépniük. A túszokról csak annyit tudni, hogy köztük van egy helyi polgármester és egy tanácsos. Kelet-Kamerun kormányzója, Samuel Ivaha Diboua közben közleményben tudatta, hogy mindent megtesznek a kiszabadításukért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez