Bármilyen felületről felszállnak az orosz drónok

Oroszországban kifejlesztettek egy a világon egyedülállónak számító felderítő és csapásmérő pilóta nélküli légpárnás repülőgépet. A gép a “Réce” nevet kapta, amely bármilyen felületen képes fel- és leszállni.

A repülőgép egyediségét az alváz adja, amely lehetővé teszi, hogy elszakadjon a felszíntől fel- és leszállópálya vagy kényelmes platform nélkül. A jármű maximális tömege 700 kg, a szárnyfesztávolsága pedig 10 méter. A Réce 6000 méter magasságig képes felemelkedni és 2500 km-t tesz meg – jegyezte meg Denisz Fedutinov, az UAV.RU oldal főszerkesztője:

“Érthető, hogy nem mindenhol van megfelelő fel-, illetve leszállópálya, vagy legalább az ahhoz szükséges földfelszín. Ezért nagyon fontos az a képesség, hogy mindez megoldható rendezetlen terepről vagy pályáról, laza talajról és havas felszínről.”

A maximális teher, amelyet a Réce képes szállítani, 300 kg-ot tesz ki. A tervezés lehetővé teszi, hogy a fegyverzetet belül rejtsék el, ellenben a többi modellel, ahol azt a felfüggesztéshez csatolták – mondta Denisz Fedutcsinov:

“A 300 kg igazán nem sok, ha figyelembe vesszük, hogy a fegyvereken kívül optoelektronikát és talán más érzékelőket is fel kell emelni. Így ha lesz is valamilyen harci fegyverzet, akkor az nem lesz túl jelentős.”

A gépet a Rostec állami vállalat United Instrument Corporation(UIC)korporációjának szakértői dolgozták ki. Az UIC képviselői elmondták, hogy a teljes méretű Réce drón bemutatásra kerül a “MAKS 2015” repülőgép-shown.
Oroszország, fejlesztés, orosz fegyverek, drón, Tudomány és technológiák.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez