Arabok támadtak arabokra – tévedésből

Arabok fiatalok rohantak le egy kisgyermekes muszlim családot Jeruzsálemben. Sur Baher közelében ráugrottak a kocsijukra, megpróbálták kirángatni és megütni őket. Lincshangulat volt – mondja a családfő. A felesége könyörgött, hogy hagyják őket békén.

Arabul beszélt, és a támadók akkor értették meg, hogy arabok ők is. Otthagyták őket, a férfi beletaposott a gázba, és elhajtottak. Zsidónak néztek bennünket, akárcsak a rendőrök, akikhez később segítségért fordultunk – mesélik. A rendőrségen azt mondták nekik: az ilyen támadások mindennaposak a környéken. Mindez két héttel ezelőtt történt, a napokban viszont újra megtámadtak egy kisgyermekes párt ugyanott. Követ dobtak a kocsira, és az eltalálta a kétéves kislány fejét. Ők tényleg zsidók voltak. A rendőrök most azonnal a tizenéves támadók nyomába eredtek, és el is kapták őket az otthonukban.

A korábbi esetben nem ez történt. A rendőrök akkor azt mondták: beletelik néhány napba, amíg eredmény várható. Ami azóta sincs. Pedig ha akkor léptek volna, talán megváltozott volna valami a környéken, és megelőzhető lett volna a második támadás – mondta az izraeli ynet.news-nak az arab édesapa. Ők minden segítséget megadtak a hatóságoknak. A feleség gyerekkorában óta a környéken élt, ismerte a három támadó egyikét, és a rendőrség fényképes adatbázisában be is azonosította őt.

A sebesült kislányt Jeruzsálem polgármestere, Nir Barkat is meglátogatta a kórházban. Azt mondta: itt az ideje, hogy a köveket is fegyvernek tekintsék, és keményebben büntessék a kődobálókat. A rendőrök ugyan most is őrizetbe veszik őket, de ha már másnap vissza kerülnek az utcákra, akkor semmi nincs, ami véget vethetne a jelenségnek – véli a polgármester.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez