Iráni tőke érkezik a magyar érdekeltségű bankba

Teljes jogú ügyfélkiszolgálást nyújt az Evobank a Magyarországon élő iráni magánszemélyeknek és iráni érdekeltségű vállalkozásoknak – közölte a Privátbankárral az Evobank. Körtvélyessy László, a bank elnök-vezérigazgatója elmondta: Magyarországon csaknem 11 ezer iráni állampolgár él, közülük mintegy 8 ezren felsőoktatási intézmények hallgatói. Mindennapi pénzügyeik intézése korábban nehézségekbe ütközött az irániakat hátrányosan érintő regulációk miatt.

Lakossági és vállalati ügyfelek előtt egyaránt nyitva áll a dollár és euró alapú számlavezetés lehetősége. A készpénz ki- és befizetésen túl határokon átnyúló tranzakciók lebonyolítása, valamint devizakonverzió és valutaváltás is lehetséges. Az automatikus szabályfigyelésnek és megfelelésnek köszönhetően garantált az elhelyezett pénzösszegek biztonsága.

Kondíciós lista perzsa nyelven

Az Evobank Magyar Postával kötött együttműködése révén az ország legnagyobb disztribútori hálózatában is elérhetők a papíralapú szolgáltatások. A bank perzsa nyelven jelenteti meg a számlacsomagokról szóló információs anyagokat és a szükséges dokumentumokat.

Az Evobank célja, hogy pénzügyi és informatikai szempontból is innovatív termékeket kínáljon a kisvállalati és lakossági szektornak egyaránt. A papíralapú kiszolgálás kiterjesztése mellett a tervek között szerepel a kártyatermékek, valamint az online bankolási lehetőség bevezetése, továbbá mobilapplikáció kifejlesztése és rendelkezésre bocsátása.

Az Evobank sajtótájékoztatóján Mohammad Reza Morshedzadeh, az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövete és Körtvélyessy László elnök-vezérigazgató szándéknyilatkozatot írtak alá az első bankszámla megnyitásáról.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez