Murszi pere ismét elhalasztva

Mohamed Murszi ellen további három ügyben is folyik eljárás. A vádak között szerepel börtönszökés szervezése, kémkedés és a bíróság megsértése.

Újból elhalasztották szerdán Mohamed Murszi, a tisztségéből tavaly nyáron elmozdított egyiptomi elnök perét, amelyben azzal vádolják, hogy kormányzása idején ellenzéki tüntetők meggyilkolására buzdította híveit. Új időpontnak március 1-ét jelölte meg a tárgyalást vezető főbíró.

A Murszi terhére rótt eset 2012 decemberében történt, amikor az elnöki palota előtt tartott, az iszlamista kormány által újonnan készített alkotmányt bíráló demonstráció alatt legalább nyolc ember halt meg, és sokan megsebesültek a tüntetők és a kormányt támogatók közti összecsapásokban. A vádirat szerint Murszi és további 14 iszlamista vezető személyesen felelős az áldozatok haláláért, mivel azok megölésére hívták fel követőiket.

A vádlottak állítása szerint ugyanakkor csupán két ellenzéki tüntető volt az áldozatok között, a többi meggyilkolt a Murszit támogató Muzulmán Testvériséghez tartozott.

A szerdai ülést Ahmed Szabri főbíró arra hivatkozva napolta el, hogy a tárgyalás folytatásához meg kell ismerni az összecsapásokról készült videofelvételeket, amelyeknek a kiértékelése azonban még folyik. A következő tárgyalási szakaszban meghallgatják az elnöki gárda egyes vezetőit is – jelentette a MENA hivatalos hírügynökség.

Mohamed Murszi ellen további három ügyben is folyik eljárás. A vádak között szerepel börtönszökés szervezése, kémkedés és a bíróság megsértése.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez