Beperelte Netanjahuékat a volt házvezetőjük

Rossz bánásmód miatt nyújtott be keresetet az izraeli miniszterelnök és felesége ellen jeruzsálemi rezidenciájuk egykori házvezetője. Azt állítja: túldolgoztatták, alulfizették, rasszisták voltak vele szemben. Nem ez az első panasz a Netanjahu házaspár ellen. A kormányfői hivatal rágalmazásról beszél.

A volt házvezetőt Manny Naftalinak hívják, marokkói zsidó és a hadsereg után került Netanjahuékhoz. Először az asszony testőre volt, de aztán előléptették: rábízták a ház működtetését, a 29 alkalmazott felügyeletét. Most 65 millió forintnyi sékelre perli a párt – jelentette az izraeli 2-es tévécsatorna.

A férfi fel is sorolt néhány esetet, rossz bánásmódról, rassziszmusról. Így például Sara Netanjahu egyik éjszaka hajnali 3-kor ébresztette fel azért, hogy számon kérje: miért zacskós tejet talált a hűtőben dobozos helyett. Máskor a vázát vágta a földhöz hervadó virágokkal, mondván: a párizsi Élysée palotában soha nem raknának ki többnapos virágot. Erre le is csapott a nem éppen Netanjahu-barát Haaretz című lap: csütörtökön Izrael Marie Antoinette-jeként írt Saráról. Blogjában még azt is hozzátette: amikor már azt hittük, hogy Izrael első asszonyának imázsa már nem lehet rosszabb, a most benyújtott kereset rasszista megjegyzésekről, pazarlásról, dühkitörésekről ad hírt.

A 35 éves Naftali azt állítja: a rasszizmus ellene irányult. Egy esetben Sara kigyúnyolta az asztalra tett ételt, mondván: “Mi kifinomult európaiak vagyunk. Nem eszünk annyit, mint ti, marokkóiak. Úgy tömsz bennünket, hogy külföldön ha fotóznak, kövérnek látszunk”.

A házvezetőt 20 hónapi szolgálat után elbocsátották. A Haaretz szerint az ügy sokat árthat Netanjahu imázsának. A Jerusalem Post ugyanakkor azt jelentette, hogy a kormányfői iroda rosszindulatú pletykának minősíti a vádakat, amelyek sértik a házaspár privát szféráját, csak lejáratásra szolgálnak, és arra, hogy az egykori alkalmazott pénzt húzzon ki Netanjahuékból.

2010-ben egy volt szobalányuk, Liliane Peretz állította, hogy Netanjahuék “üvöltöztek vele, megalázták, túldolgoztatták és alulfizették” – írja a londoni Telegraph. A nő azt mondta: egy nap többször is megkérték, öltözzön át, hogy tiszta maradjon. A szobalány peren kívüli megegyezés alapján pénzt kapott két évvel azután, hogy panaszt nyújtott be Netanjahuék ellen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez