Az újságíró és a keresztény: fiatal nőket gyilkoltak meg Kairóban

Összecsapások törtek ki Kairóban tegnap a Muzulmán Testvériség támogatói és a biztonsági erők között. Öten meghaltak, több mint húszan megsérültek. Az áldozatok között van egy fiatal újságírónő és egy kopt keresztény nő is. Egyiküket a szemtanúk szerint a rendőrök, a másikukat a tüntetők ölték meg.

A harcok az Ein Samsz kerületben törtek ki: a 23 éves Majada Asraf a Muszulmán Testvériség tüntetéséről tudósította lapját, az El-Doszturt. A demonstrálók szerint a rendőrök lőtték le, amikor feloszlatták a tüntetést. Az ügyészség ugyanakkor azt állítja, hogy öt, maszkot viselő fegyveres végzett vele, akik a Muzulmán testvériség tagjai. Az biztos, hogy a fiatal újságírónőt munka közben fejbelőtték. Lapja vizsgálatot követel a belügyi tárcától és a biztonsági erőktől. Az újságíró szövetség pedig azt sürgeti, hogy a gyilkosokat állítsák bíróság elé. Közleménye szerint Majada mártír. Az egyiptomiaknak azért a jogáért halt meg, hogy megtudhassák: mi is folyik az országban. Halála hatalmas felháborodást váltott ki Egyiptom-szerte: akárcsak azé a másik fiatal nőé, akit szintén tegnap öltek meg.

A 25 éves kopt keresztény Mary Sameh George-ot az egészségügyi minisztérium jelentése szerint megkéselték ugyanazon a helyszínen: tizenhatszor szúrták meg, állítólag muszlim tüntetők. Ő rosszkor volt rossz helyen. Templomból tartott haza, és kirángatták a kocsijából, amikor meglátták, hogy kereszt lóg a visszapillantó tükrén. Az autóját is felgyújtották. A lány holttestét a Héliopolisz kórházba szállították. A Maszpero Ifjúsági Szövetség elítélte Mary brutális meggyilkolását. Amelyért a Muzulmán Testvériséget okolta, és gyors igazságszolgáltatást követelt.

marysameh

A pénteki összecsapásokban szemtanúk szerint egy kisfiú is meghalt. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez