Tilos a csók és az ölelés a szaúdi esküvőkön

A családi és baráti összejövetelek kockázatos vállalkozássá váltak Szaúd-Arábiában. Több esküvőn kifejzetten megkérték a násznépet, hogy kerüljenek mindenfajta testi érintkezést, beleértve a kézfogást is. Az okot úgy hívják: MERS. Közel-keleti légúti megbetegedés.

A halálos koronavírus átmeneti szunnyadás után a jelek szerint újra támad Szaúd-Arábiában. Az említett esküvőn előre figyelmeztették a vendégeket a feltételekre, és beleegyező nyilatkozatot kértek tőlük. De csak a nőkre vonatkozott ez – a férfiakra nem. A nők és a férfiak egyébként külön-külön vesznek részt ezeken az eseményeken. Ebben az esetben a nők a bejáratnál még maszkot is kaptak.

Az Arab News szerint 2012 szeptembere óta 218 fertőzésről tudnak az egészségügyi hatóságok: a betegekből 73 már meghalt. Vagyis több mint minden harmadik. Szaúd-Arábiában már ott élő külföldiek is váltak a koronavírus áldozatává. Egy 45 éves férfi és egy 55 éves nő, akiknek a nemzetiségét nem hozták nyilvánosságra. Az iskolákban a tanárok megfigyelik a gyerekeket. Ha valamelyikük betegséggyanús, azt elkülönítik, amíg az orvos meg nem vizsgálja. A tanárok sok helyen maszkokban tanítanak. De az utcákon és a nyilvános helyeken is egyre többen viselnek maszkot. A héten egy tudós bejelentette: bizonyossá vált, amit már korábban gyanítottak. A MERS a tevékről terjedt át az emberekre, akik aztán már egymást is megfertőzik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez