Az utcán szórták szét a vak koldusasszony több százmilliós vagyonát

A hét végén írtunk a százéves szaúdi koldusasszonyról, akiről halála után derült ki: több százmillió forintnyi vagyont hagyott maga után. Végrendeletében azt kérte: osszák ezt szét a szegények között. Miután a hatóságok nem reagáltak, a hagyaték gondozója kiállt a dzseddai utcára, és eleget tett a végakaratnak. Kiürítette a készpénzzel, ékszerekkel és arannyal teli dobozokat – írja az Arab News.

Ejsáról még a szomszédai is elhitték, hogy csak egy szegény, vak és öreg koldusasszony. Aztán, amikor a minap meghalt, megdöbbentek. Kiderült, hogy négy ház és több mint  200 millió forintnyi készpénz, ékszer és arany érme maradt utána. Meg néhai édesanyja és nővére után, akik szintén kéregetésből éltek. Örökös nem volt, a végrendelet egy régi baráthoz került. Ő vette át már korábban megőrzésre a vagyon egy részét, még segített is az arany érméket pénzzé tenni az asszonynak.

A testamentumban az állt, hogy az örökséget szét kell osztani a nélkülözők között. Ezt közölte is a barát a hatóságokkal, de miután azok nem reagáltak, úgy döntött: maga veszi kezébe  az ügyet. Hogy tiszta maradjon a lelkiismerete. És szétszórta a pénzt és az aranyat a belvárosi Al Balad kerület utcáin. Itt élt és koldult Ejsa.

Az még kérdés, hogy mi lesz a négy ház sorsa. Eddig szegények laktak bennük ingyen, a végakarat szerint maradniuk is kell, de a kerület polgármestere nem biztos abban, hogy a bíróság is így fog dönteni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez